снимка БулфотоЗа ваксини страната ни е заделила 300 млн. лв. Това

...
снимка БулфотоЗа ваксини страната ни е заделила 300 млн. лв. Това
Коментари Харесай

Богдан Кирилов: България е заделила 300 млн. лв. за ваксини

снимка Булфото

За ваксини страната ни е заделила 300 млн. лева Това заяви в ефира на Българска национална телевизия изпълнителният шеф на Изпълнителната организация по медикаментите Богдан Кирилов.

„ Вече следим регулярност с доставките и разпределението на ваксини. Виждаме, че всяка седмица има доставки. Навлизаме в един нов стадий. Над 240 000 дози чакаме до края на месеца, а за месец март чакаме над 500 000 дози от трите позволени за приложимост ваксини. Това трансформира настоящата обстановка. Ще има опция за имунизиране на по-голям брой хора и ще следим ускоряване на процеса по имунизация. 450 000 дози бяха поръчани в допълнение от втората позволена за приложимост ваксина. Очаква се и 7-мият контракт на Европейска комисия да бъде финализиран напълно скоро. Общото количество, което България може да закупи по тези 7 контракта, надвишава 18 млн. дози. Една от имунизациите се чака да е с еднодозов банкет, което ще даде опция да се имунизират повече хора. Ще има за над 10 млн. души – ще има за цялото население “, уточни той.

„ През октомври искащите бяха към 30-35%, в този момент се усилват, само че още доста хора се двоумят. Тук е ролята на здравните институции и медиите – да се сътвори една справедлива осведомителна акция. Цената на имунизациите е конфиденциална по договорите на Европейска комисия, само че България е планувала 300 млн. лева за закупуване на ваксини. Има опция и за даряване, и за препродаване на ваксини при единодушие на производителя “, добави Кирилов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР